Succesvolle verkoopsavond De Prinse!

De lanceringsavond van het nieuwbouwproject de Prinse in Marke ging door op donderdag 24 oktober in het D-Hotel in Marke. Er werd uitleg gegeven door Bert Weemaes, CEO van Koramic Real Estate, schepen Wout Maddens, projectverantwoordelijke Annick Geldhof, architect Piet Goddeeris, EPB-deskundige Jensie Roelant, klantenbegeleidster Delphine Maes en technisch directeur Jelle Vandecasteele.

Zo begon schepen van Bouwen en Wonen, Wout Maddens, “Stad Kortrijk wil een aangename en warme woonstad zijn. We investeren in een weide en de nabije omgeving met het Decauvillepark. Het Decauvillepark omvat ook een fietspad dat door de wijk loopt en Aalbeke met Marke verbindt. De naam verwijst naar de uitvinder van de wagentjes die vroeger de klei naar de kleifabriek brachten.”

De nieuwe straat die door het woonproject loopt werd gedoopt als ‘De Prinsestraat’. Deze naam verwijst naar de naam van het nabijgelegen kruispunt dat op zijn beurt genoemd is naar de afgebroken herberg die sinds 1830 à 1840 op de plaats van het woonproject stond. Het verwijst ook naar het sprookje ‘de kleine prins’ van Antoine de Saint-Exupéry waar er met veel enthousiasme over de speciale bloemen verteld wordt.”


de prinse marke

Alle woningen zijn uniek. Dat komt door het inventieve stamboomconcept van architecten Bureau Goddeeris. Architect Piet Goddeeris legt uit “een stamboomconcept zorgt voor veel combinatiemogelijkheden waarbij zo’n 200 unieke woningen kunnen gecreëerd worden. Elke woning is uniek en heeft zijn eigen indeling”. Ook zullen de achtertuinen van de woningen toegankelijk zijn via een kruiwagenpad. Elke voortuin wordt getekend en aangelegd door een tuinarchitect. Dat maakt dat de groenaanleg organische vormen zal aannemen dat contrasteert met de baksteenarchitectuur en het strakke concept.

de prinse marke

EPB-deskundige Jensie Roelant legt nogmaals de nadruk op het gunstige E-peil dat elke woning bevat. Hoewel het E-peil voor elke woning anders is, zal die nooit hoger zijn dan E-36. De gebruikte technieken en isolatie duwen het E-peil naar beneden en bij het plaatsen van zonnepanelen kan jouw woning zelfs een bijna-energieneutrale woning worden, ook wel BEN-woning genoemd. Voor BEN-woningen bestaan er stevige premies, een korting op de onroerende voorheffing en bij sommige banken een extra voordelig BEN-krediet.

Elke koper wordt van A tot Z begeleidt door een klantenbegeleider van MD Interior. Zo geeft Delphine Maes meer uitleg over hoe dit nu exact in zijn werk gaat. Elke klant krijgt, afhankelijk wanneer die instapt, alle info en deadlines mee om zo tijdig de juiste keuzes te kunnen maken.

Ondertussen zijn er ook al enkele leveranciers gekend. Zo zal de keuken van Kaster komen, een ambachtelijke keukenbouwer uit het Roeselaarse. Alles qua vloerbekleding wordt verzorgd door ofwel Interceram of indien parket Laco. Een magnifieke trap wordt ontworpen door Demunster en alles van sanitair komt van de toonaangevende firma Van Marcke.

Ook nieuwsgierig geworden naar meer? Surf dan snel naar www.deprinse.be en bekijk alle plannen en foto’s.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin